Krijg jij de klussen die je wilt krijgen? Be good AND tell about it πŸ˜‰

Wees eens heel eerlijk (tegen jezelf): krijg jij op je werk altijd de klussen waar je energie van krijgt? Of mag jij die dingen doen die andere mensen niet (meer) willen doen? Hoe komt het toch dat andere mensen wel de leuke opdrachten krijgen?

Laat ik je dan nog 1 vraag stellen: steek jij je vinger op als er werk verdeeld wordt, maak jij kenbaar waarvoor mensen bij jou moeten zijn?

Ik kom het vaak tegen bij mijn coachees dat ze (te) bescheiden zijn. ‘Mijn baas weet wel dat ik promotie wil’, β€˜ze weten toch wat ik allemaal kan?’ en meer van dat soort opmerkingen.

Het keiharde antwoord op die vraag is NEE. Nee, jouw baas weet niet wat jij wilt en waar je goed in bent, tenzij je hem dat vertelt en laat zien. Hij of zij is namelijk niet helderziend. En dat geldt voor alle mensen die klussen te verdelen hebben πŸ˜‰ Dus: be good AND TELL ABOUT IT. Ik heb er al eerder een blog over geschreven. Dat laatste deel wordt namelijk vaak vergeten.

Wat helpt is jezelf profileren als een merk. Dan word je zichtbaar voor werk wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

  • Marianne die gedegen onderzoek kan doen naar klantgedrag
  • Henk die je moet hebben als je een expert zoekt op het gebied vanΒ  overnames van kleine bedrijven
  • Thomas die alles weet van uitkeringen.

Vul maar in. Weten mensen waar JIJ goed in bent? Weet je dat zelf eigenlijk precies? Zodra je dat weet kun je vertellen wat je wilt – aan al die mensen die niet helderziend zijn.