Microfoon 19 april alleen LI 16Hij werkte al meer dan twintig jaar. Was recent van baan gewisseld, deed nu iets waar zijn hart lag, maar voelde zich toch niet gelukkig. Voor die nieuwe baan had hij jarenlang hard gestudeerd in zijn avonduren, tijd voor het gezinsleven opgeofferd, en nu vroeg hij zich af waarom het kwam dat het hem niet bracht waarop hij had gehoopt.

Coaching begint altijd met onderzoeken, met doorvragen. Al vrij snel kwam boven dat hij in zijn vorige banen genoeg had aan het werk zo goed mogelijk doen. Be good, punt. In deze baan moest hij echter niet alleen goed werk afleveren, maar ook klanten werven, wetenschappelijke stukken publiceren, netwerken. Be good and tell about it dus.

Dat had hij tijdens de opleiding niet geleerd. En dat had hij ook nooit hoeven doen. Dat lag buiten zijn vertrouwde omgeving, zijn comfort zone. Toen hij echter eenmaal doorhad dat hij dit nodig had om zijn werk (waar hij zo hard voor had gestudeerd) beter te kunnen doen was de eerste stap gezet naar verdere ontwikkeling.

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]