Bespaar geld, tijd en energie? Hoe?

Herken je dit?

Ø Je wil energie krijgen van je werk, niet er op leeglopen. Je hebt vaak geen puf meer om leuke dingen te ondernemen.

Ø Je bent te veel met werk bezig in privé tijd. Je blijft maar doorgaan, het werk moet toch af?

Ø Jij wordt niet (genoeg) gevraagd voor projecten en klussen waar jij blij van wordt.

Ø Je vraagt je af wat je talenten zijn. Je kan een hoop, maar bent voor je gevoel nergens echt heel goed in.

Ø Je rent maar door, gunt jezelf niet de tijd dit soort dingen zelf te ontdekken, want in die tijd kun je ook je werk doen

Ø Je hebt moeite met nee zeggen. Je wil graag een zichtbare bijdrage leveren, maar omdat je niet één in het oog springend talent hebt ben je voor een heleboel klussen te porren.

Je bent niet de enige!
Er zijn maar weinig mensen die één groot en duidelijk talent hebben en daar hun geld mee verdienen. De meesten van ons hebben diverse talenten, en weten niet goed hoe ze die het beste kunnen combineren voor zoveel mogelijk werkgeluk. Ze proberen het te vinden in hun werk of in een opleiding, en gunnen zichzelf niet de tijd te ontdekken wie ze zijn, wat ze willen en wat ze kunnen. Zo verspillen ze veel tijd, geld en energie.

Wat is slim om te doen?
Ik noem het versnellen door te vertragen: even pas op de plaats maken met een loopbaancoach, zodat je daarna weer alles kunt geven in je werk en toch energie overhoudt. Niet langer tobben en hopen dat het vanzelf over gaat. Zo bespaart een loopbaancoach je geld, tijd en energie!

PS op de foto een van de plekken waar ik met coachees wandel op weg naar meer focus en energie in het werk.