doelgericht

BABS MOUTON

Verhalen vinden is mijn tweede natuur, het hoort bij me. Mijn missie is niet voor niets mensen te helpen zichzelf verder te ontwikkelen, om de energie weer te laten stromen.

droombaancoach en verhalenvinder

Ik ben Babs Mouton, loopbaan/wandelcoach en verhalenvinder in Barendrecht. Als kind was ik al verhalenvinder. Ik had met name oog voor de verhalen van kinderen die een beetje in de knel zaten: het stille meisje achter in de klas, de jongen die gepest werd, het meisje van drie huizen verder die niet helemaal opgenomen werd in de buitenspeelgroep. Het verhalen vinden is nooit over gegaan. Ik kan op de meest onverwachte plekken een prachtig gesprek hebben uit het niets met bekenden of onbekenden, die gevraagd en ongevraagd  hun verhaal met mij delen.

Waarom ik overal de mooiste gesprekken heb met mensen die ik niet ken? Omdat ik oprechte interesse heb in hun verhaal en altijd op zoek ben naar wat hen drijft om te doen wat ze doen. En wat er dan gebeurt terwijl ze me hun verhaal vertellen is dat mensen inzichten krijgen, doordat ik hen vragen stel en teruggeef wat de rode draad is in wat ze me vertellen. Er vallen kwartjes, ze gaan dingen snappen over zichzelf. Ze nemen de regie over hun eigen leven terug.

Verhalen vinden is mijn tweede natuur, het hoort bij me. Mijn missie is niet voor niets mensen te helpen zichzelf verder te ontwikkelen, om de energie weer te laten stromen. Daarom ben ik coachopleidingen gaan volgen en ben ik professioneel droombaancoach en verhalenvinder geworden. Nu heb ik een gevulde gereedschapskist waarmee ik mijn coachees nog beter kan helpen te worden wie ze echt zijn, in een team of individueel.

Wat ik geweldig vind is dat ik (metaforisch gezien) in hun boek mag lezen en een stukje van hun levensverhaal mag zien. Samen ontdekken we de rode draad in dat verhaal, zodat ze zelf stappen kunnen zetten hun verhaallijn aan te passen, zelf sturen dus. Ze weten wat ze willen en hoe ze dat kunnen bereiken. Dat heb ik zelf ook door schade en schande geleerd: lees hier mijn blog daarover.

Wat kan ik je nog meer over mezelf vertellen? Ik ben dol op schoenen (kopen), wandelen, reizen, naar het bos gaan met mijn gezin en theatersport – en niet noodzakelijkerwijs in deze volgorde. Lees hier ook een artikel over mij in de Schakel Barendrecht.

 

Wil je beeld en geluid, bekijk dan de Verhalenvinder video.

 

Mijn visie op coaching

Hoe zie ik coaching? Wat doe ik voor jou als loopbaan/wandelcoach? Ik begeleid jou op weg naar verdere ontwikkeling en meer werkgeluk. Ik vraag door, spiegel, confronteer. Jij doet al het harde werk! Ik zie het alsof we samen op een nog niet belopen besneeuwd stuk land staan met wel twintig mogelijk wegen. Alle richtingen zijn goed, het is aan jou om een keuze te maken. Ik loop niet voor je uit, maar sta naast je. Jij maakt je eigen keuzes, je eigen spoor. Voelt goed hè?!

Alles wat je nodig hebt om te worden wie je bent zit al in je. Het is een kwestie van herschikken, je bewust worden van wat je kunt en wat je wilt en van actie ondernemen. 

Wil je weten wat anderen van mij vinden? Klik dan op Ervaringen.

 

‘Wat ik geweldig vind is dat ik (metaforisch gezien) in jouw boek mag lezen en een stukje van jouw levensverhaal mag zien. Samen ontdekken we de rode draad in dat verhaal, zodat je zelf stappen kan zetten je verhaallijn aan te passen, zelf sturen dus.’