TWEE JASSEN EN TWEE BROEKEN

hangen er nu te drogen in mijn badkamer. Ik heb vandaag geen wandelcoach gesprekken maar wel een hond die uit moet. Minimaal drie keer per dag, met een flink stuk lopen. Laat het nu vandaag de hele dag ouderwets onvervalst hondenweer zijn…

Ik propageer vaker dat wandelcoaching altijd doorgaat, tenzij er een gevaar is voor de coachee: sneeuw, glad, onweer, dat soort omstandigheden. Op nat en koud kun je je kleden. Ik ben wel gaan wandelen met mensen in droge vrieskou met een thermolegging aan, een muts op en skihandschoenen. Maar ook in de snikhitte, in de schaduw van grote bomen met muggenspul op onbedekte delen van mijn lijf. Dat waren zonder uitzondering mooie gesprekken, die allemaal wel een link hadden met het weer.

Het wel of niet naar buiten willen gaan in dit hondenweer, dat zegt ook iets over de coachee. Want ‘the way you do anything is the way you do everything’ heb ik ooit geleerd. Met andere woorden: als je de buien buiten uit de weg gaat, wat ga je dan nog meer uit de weg? En is dat een patroon? En wat zou er gebeuren als je WEL naar buiten ging in de zeikregen?

Laat ik voorop stellen: als ik geen hond had, dan had ik vandaag geen twee broeken en twee jassen te drogen hangen. Maar als ik er dan toch loop, dan maak ik meteen een lange ronde. Ik ben na een korte ronde even doorweekt als na een lange, en mijn hond is binnen een stuk gezelliger als hij zijn energie kwijt kan buiten. Wel kijk ik wanneer het even minder hard regent, en probeer de uitlaatmomenten daarmee te laten samenvallen.

Gelukkig heb ik meer jassen en broeken, en ben ik voorbereid op hondenweer. Met wie of wat ik dan ook ga wandelen 😉

PS om 17 uur ronde 3 van vandaag met mijn hond…

#loopbaancoaching #wandelcoaching #gelukvandedag