Wandelen is altijd de oplossing

Weinig fut? Twijfelen over je werk? Stress? Reorganisatiemoeheid? Geen inspiratie? Wandelen is altijd de oplossing! Het geeft ruimte in je hoofd om op te laden en te kunnen relativeren.

Zo ging ik wandelen met Coen, een vlotte marketingman die veel ‘in zijn hoofd’ zat. Pauzes, daar deed hij niet aan. Hard doorwerken om zijn deadlines te halen, vierkante ogen van naar zijn scherm kijken en een droge keel van het vergaderen. Aan het einde van de dag was Coen versleten en thuis niet veel meer waard. Was met een klein kind over de vloer niet echt handig.

Buiten zijn in plaats van binnen in een kantoor deed al meteen iets met zijn mindset. Tijdens het wandelen liet ik hem diverse oefeningen doen die hem hielpen zijn ademhaling te reguleren en even afstand te nemen van wat zich had opgestapeld in zijn hoofd. En Coen merkte wat al mijn cliënten merken: wandelen is de oplossing. Want wandelen is altijd de oplossing 😊

Coen heeft inmiddels meer energie, meer focus en is thuis weer een leuke vader. En vindt wandelen nu zo waardevol dat hij veel een-op-een vergaderingen ook buiten organiseert.