Ik ben trots. Zo trots als een pauw. Op mijn eigen prestaties. En dat ben ik niet snel 😉 Ik kijk altijd maar vooruit naar wat ik nog wil bereiken, wil doen, wat de resultaten zijn waar ik naartoe werk. Dus ik zit in een permanente staat van ‘het is nog niet goed genoeg’. Niet schokkend genoeg om het bijltje erbij neer te gooien, maar wel om steeds dat onrustige gevoel te hebben dat ik aan de gang moet blijven. Herkenbaar?

Dat gevoel houdt me scherp, zorgt ervoor dat ik kansen zie en dat er werk uit mijn handen komt. De keerzijde is dat ik in mijn enthousiasme af en toe te ver ga qua energie. Ik wil altijd nét nog meer doen om mijn doelen te bereiken. Soms kom ik daarmee onder mijn minimale energieniveau. Om mezelf op te laden plan ik dan een avondje niks, een lange wandeling, een etentje met mijn gezin of een rondje hardlopen. Dat heb ik nodig om weer de fut te hebben om door te gaan.

Nu heb ik eens de tijd genomen om terug te kijken naar wat ik allemaal al heb gedaan en bereikt met mijn bedrijf. Ik heb alle activiteiten in een overzicht gezet. Ineens was ik in gedachten weer terug in een intensief maar zeer waardevol coachtraject, zat ik weer te speedcoachen hier in de bibliotheek, begeleidde ik weer een groep kinderartsen op weg naar de realisatie van hun dromen en was ik geluk aan het meten op diverse plekken. Er zijn sinds de start van Verhalenvinder veel mooie mensen op mijn pad gekomen die ik mocht coachen of waar ik mee samen mocht werken.

Ik voelde meteen weer de energie die het hen en mij gaf. Voel daarmee eens te meer waarom ik doe wat ik doe: mensen helpen bij het vinden van meer werkgeluk. En het effect dat dat gevoel op mij had, daar kan geen avondje niks/wandelen/etentje/hardlopen tegenop.

Terugkijken op eerdere successen, dat doe ik met mijn coachees in coachgesprekken ook. Het geeft hen die trots die ik nu ook voel. Vanaf daar wordt een heleboel duidelijk: waar je goed en minder goed in bent, waar je meer van kan proberen, wat je belangrijk vindt als mens en waar je echt gelukkig van wordt.

Ik blijf vandaag lekker in mijn trots-als-een-pauw-gevoel. Wil jij dat gevoel ook en kan ik je daarbij helpen? Neem dan contact met me op voor een kennismakingsgesprek.

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]