Wat hebben Wicky de Viking, Queen Elizabeth, de film Four wedding and a funeral en het boek Van de koele meren des doods met elkaar te maken? Het zijn allemaal verhalen(figuren). Die jou tot voorbeeld kunnen dienen. Of juist niet.

Rolmodellen. Je vindt ze overal: in strips, films, boeken, social media. Ze hebben allemaal een verhaal, waardoor jij een band met hen krijgt. En hoe menselijker en persoonlijker het is, soms met bloopers en misverstanden, hoe echter ze worden.

Jij hebt je eigen verhaal. Het zit al in je. Je benut het met het zoeken van werk misschien alleen nog niet optimaal. Zo coachte ik iemand uit de evenementenbranche, en zijn verhaal was: ik ben goed in het organiseren van evenementen. Tja, daar is in deze tijd nou net even minder vraag naar. Moet je dan bij de pakken neer gaan zitten? Nee hoor. Je verhaal kan zijn: ik organiseerde evenementen, daar ben ik goed in en nu is er geen werk meer in. Je verhaal kan ook zijn: bij het organiseren van evenementen is gebleken dat ik flexibel ben, goed overzicht kan houden en precies weet wat de klant nodig heeft. Zo houd je de deur open voor andere mogelijkheden – waar je zelf misschien nog niet aan had gedacht.

Wicky de Viking kan je dan helpen. Wat heeft Wicky wat jij wel zou willen hebben? Is dat bijvoorbeeld de kunst om net op tijd een list te bedenken? Waar in jouw verhaal zit die vaardigheid? Of kun je hem gaan ontwikkelen? Misschien heb je een ander rolmodel, waarbij je jezelf dezelfde vraag kunt stellen: wat bewonder ik in die persoon, en hoe krijg ik daar ook wat van?

Jouw verhaal geeft meer betekenis aan je werk en aan wat JIJ te bieden hebt. Ik help je graag om je eigen verhaal te ontdekken en waar nodig te herschrijven. Ben niet voor niets verhalenvinder…