Werkgeluk met bonus van 5000 stappen

Je hebt het punt bereikt dat je echt gaat werken aan jouw werkgeluk. Je krijgt niet voldoende energie uit wat je nu doet, je bent moe, mist focus en bent klaar met verzinnen van redenen om te blijven doen wat je doet. Kortom: je wil het NU ECHT ANDERS. Want je weet dat dit het moment is. Je hebt er lang tegenaan gehikt, maar je hebt het besluit genomen er nu echt iets aan te gaan doen. Hoe voelt dat? Al een beetje opgelucht? Veel van mijn coachees vertellen dat alleen al besluiten om iets te gaan doen hen een gevoel van opluchting en stressverlaging geeft.

En hoe doe je dat dan, werken aan je werkgeluk? Start eens met kijken waar je energie van krijgt en wat je energie kost. Je kan elke activiteit van een werkdag nalopen om te kijken of je er blij van wordt of op leegloopt. En weet je niet of iets energie kost of oplevert? Jawel hoor, jouw lijf vertelt je dat feilloos.

Op kantoor of thuis achter je laptop in je woonkamer kun je nog wel eens moeite hebben om bij dat gevoel te komen. Mijn tip is dan ook om deze oefening met jezelf wandelend te doen. Je hebt minder afleiding, alle kans je gevoel de ruimte te geven en je brein gaat meer ‘open’. Klinkt haast te mooi om waar te zijn, dus ga het maar ervaren 😊

De meeste coachgesprekken die ik voer zijn wandelend in de buitenlucht. Mijn cliënten zagen de 5000 stappen die ze lopen eerst als bonus. Steeds meer schuift dat op naar primaire behoefte.

Gun jezelf ook die bonus van 5000 stappen en ga buiten aan je werkgeluk werken!