De dame met wie ik wandel heeft een groot dilemma. Ze worstelt ergens mee. We lopen samen in het bos. Daar starten we met een aantal minuten in stilte wandelen. We voelen hoe we lopen, we ruiken de dennengeur, we horen de vogels en we merken op hoe de wind door ons haar waait. Als we zo ver zijn dat we helemaal in het nu zijn start ik het gesprek.

Ik stel haar pittige vragen, spiegel, confronteer, speel advocaat van de duivel, laat haar zelf compassie voelen. En intussen maak ik gebruik van alles wat we onderweg tegen komen. Een tak over de weg, een kruising, een modderpoel, bloemen die prachtig staan te bloeien, alles doet mee om antwoorden te vinden.

We wandelen gestaag door. Het bos geeft rust. De natuur oordeelt niet, neemt ons zoals we zijn. En langzaam aan komt er zicht op een oplossing. Eén die goed voelt voor haar. En aan het einde neemt ze een besluit over haar dilemma. Ze spreekt het hardop uit. En met een laatste natuuroefening krijgt ze ook een beeld uit het bos dat staat voor de door haar gekozen oplossing.

Deze wandeling duurde een dag, inclusief lunch op het terras van een prachtige locatie. Het dilemma is letterlijk weggewandeld, deze wandelaar weet wat ze gaat doen. Wil jij ook een hele dag mee in de natuur en 100% aandacht voor jou en jouw dilemma/vraagstuk/loopbaanvraag, neem dan contact met me op. Dan gaan we samen jouw vraagstuk wegwandelen.