Een waarschuwing vooraf: niet iedereen gaat dit een leuke blog vinden!! Ben je ‘verslaafd’ aan iemand die je vertelt hoe je moet leven, houd dan maar op met lezen.

Tegen de rest wil ik zeggen: wees je eigen held. (Te) vaak zie ik mensen in mijn omgeving zich vastklampen aan wat iemand anders zegt over hoe ze moeten eten, bewegen, hun bedrijf moeten runnen, hun kinderen moeten opvoeden. Het begint met je kunnen vinden in wat iemand zegt over genoemde en andere onderwerpen, en het eindigt met volledige afhankelijkheid. Ik kijk ernaar met verbazing. Tuurlijk, ook ik laat me adviseren op het gebied van ondernemen, coachen, administratie, whatever. En ik ken massa’s inspirerende mensen waarvan ik energie krijg, waardoor ik me aangesproken voel, van wie ik wat leer.

Maar kijk eens terug op je leven. Je hebt steeds van mensen iets geleerd. Van de juf op school, je vader, je buurvrouw. Als je het wil zien zijn er overal mensen die jou iets leren. Dan leer je dat, en dan ga je verder. Je implementeert wat je hebt geleerd in jouw eigen leven en je gaat door. De mensen die je daarbij hebben geholpen laat je los in liefde en je vervolgt je eigen pad. En jouw pad is weer heel anders dan dat van wie dan ook. Waarom? Omdat je uniek bent.  Omdat je al die power die jouw helden bezitten al in je hebt zitten. Omdat JIJ het beste weet wat goed is voor JOU. Omdat jij de enige bent die het kan voelen van binnen. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. Neem die regie, en wees je eigen held!!

PS Als je het toch nodig hebt om iemand nodig te hebben om jouw leven te leven (kun je me nog volgen J), dan daag ik je uit om te onderzoeken wat je tegenhoudt om op jezelf te vertrouwen.

 

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder en coach. Ik help je graag de rode draad in je verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit. Kijk voor meer informatie, andere blogs en mijn gratis e-book Worden wie je bent op www.verhalenvinder.com

Wil je meer blogs lezen, like dan mijn Facebookpagina: www.facebook.com/verhalenvinder En als je maandelijks mijn Verhalenvinder BlogBrief wilt ontvangen, mail me dan op babs@verhalenvinder.com.

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]