wees-aardig-voor-andere-mensenKathinka was beleefd opgevoed. Had geleerd aardig te zijn voor andere mensen. Stond op voor oudere mensen in de tram. Deed boodschappen voor haar bejaarde buurvrouw. Ze was ook degene die op haar werk om vijf uur toch nog dat spoedklusje van een collega afmaakte. Die collega moest een kind van de creche halen, dus of zij even kon blijven. Tuurlijk!

Zo was Kathinka vooral aardig voor ándere mensen. En wat minder voor zichzelf. Zij stond op de tweede plaats bij zichzelf. Of op de derde, vierde, vijfde, al naar gelang het aantal mensen dat iets van haar wilde. Kathinka wist eigenlijk niet meer zo goed wat ze zelf eigenlijk wilde. Ze kwam voor coaching om dat te ontdekken.

Van huis uit was het heel belangrijk om vriendelijk te zijn tegen je medemens. ‘Wie goed doet, goed ontmoet’. Kathinka kon dat prima toepassen, maar vooral op een ander. Niet op zichzelf. Kathinka heeft door coaching geleerd te bepalen wat zíj nodig heeft, zodat ze daardoor aardiger tegen anderen én zichzelf kan zijn. Zonder dat het ten koste gaat van iemand, lees: Kathinka.

 

Meer lezen over de 7 meest voorkomende blokkades die jou in de weg staan jezelf te zijn? Download dan mijn gratis e-book Worden wie je bent op https://verhalenvinder.com/gratis-ebook/

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder en coach. Ik help je graag de rode draad in je verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit.

Wil je meer blogs lezen, like dan mijn Facebookpagina: www.facebook.com/verhalenvinder  Je krijgt mijn blogs dan automatisch elke week op je tijdlijn.