Hoe moet ik met jou omgaan? Wat is jouw handleiding, vroeg ik aan een coachee bij de start van een coachtraject. Schrijf eens op wie je bent, waar je op reageert, wat je fijn vindt en wat juist niet. Ik vroeg ook: hoe verdeel je je tijd, wat doe je om doelen te bereiken, om gefocust te blijven, bij jezelf te blijven, je talenten ten volle te benutten? En wat denk je daarbij?

Dat werd een vrij lange handleiding. Niemand zo deskundig als jijzelf om je eigen persoonlijke handleiding samen te stellen 😉 Met die handleiding gingen we aan de slag. De dame die ik coachte wilde graag een betere balans tussen werk en privĂ©, en moest nogal veel van zichzelf. Ze had al van alles geprobeerd, wilde wel veranderen maar wist niet hoe. De handleiding bleek voor haar een prima instrument om enerzijds dingen te ontdekken die al heel goed gingen en die haar konden helpen. Anderzijds had ze (onbewust) haarfijn beschreven op welke vlakken haar handleiding haar bracht waar ze juist nĂ­et naartoe wilde. Zo stond in haar handleiding dat ze iets voor zichzelf mocht gaan doen als alle huishoudelijke klussen af waren en de kinderen naar bed. Interessant! Wanneer is dat dan? Bij mij is dat ongeveer nooit dan. Bij haar ook niet: het huishouden  moest (let op het woord moest) altijd picobello tot achter de komma in orde zijn.

Door (met een beetje hulp) haar obstakels te leren herkennen en haar handleiding te herschrijven had ze een prima document in handen om het roer in eigen hand te nemen voor een gelukkiger leven. En dat is waar ik het voor doe!

Hoe ziet jouw handleiding er uit? En werkt die voor jou? Ik hoor het graag in een reactie op dit bericht!

 

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder en coach. Ik help je graag de rode draad in je verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit. Kijk voor meer informatie, andere blogs en mijn gratis e-book Worden wie je bent op www.verhalenvinder.com

Wil je meer blogs lezen, like dan mijn Facebookpagina: www.facebook.com/verhalenvinder En als je maandelijks mijn Verhalenvinder BlogBrief wilt ontvangen, mail me dan op babs@verhalenvinder.com.

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]