Soms voel ik wat een componist voelt. Zoals zaterdagavond: ik zit in Carré bij een voorstelling, in het donker, en ik krijg ineens een heel goed idee voor een blog. De woorden blijven maar stromen in mijn hoofd. Maar ik zit daar in het donker, tussen allemaal mensen die heel aandachtig naar de voorstelling kijken, en ik kan mijn woorden niet vangen. Ik kan niet schrijven, zelfs geen aantekeningen op mijn telefoon maken. Dus ik houd ze in mijn hoofd tot na de zesde (!) toegift, en ik snel daarna naar het toilet, niet eens om te plassen maar om die woorden op te schrijven. In steno, op mijn telefoon, in de app Notitities. Als ik een papiertje of bierviltje had gehad, had ik het daar op geschreven.

Zondagmorgen had ik het weer. Nog half slapend schieten er alweer volzinnen mijn gedachten binnen. Blijven liggen is geen optie. De pc moet aan, en rap. Ik heb zelfs het liedje van Kinderen voor Kinderen in mijn hoofd: Ik word altijd wakker met een wijsje in mijn hoofd. Alleen is het in mijn geval een blogje.

En net zoals een liedje een componist zoekt, zo zoekt de blog mij. Hij moet er uit, opgeschreven, gedeeld. In de hoop dat hij jou net zo veel brengt als dat hij mij brengt. Net zoals muziek iets in je kan aanraken, kan geven. En zo niet: hij moet er toch uit. En ik geef daar aan toe. Ook al denk ik: heeft iemand anders er wel iets aan? Zit er wel iemand op te wachten? Mijn verlangen de blog uit mijn hoofd, op het papier te krijgen en te delen is sterker dan de angst dat iemand anders er iets afkeurends van denkt. Of de angst dat ikzelf er iets afkeurend van denk. Want weet je: dit is waar ik blij van word. Dit is wat ik met je wil delen, zodat jij ook de angst voorbij gaat en doet wat je moet doen. Wat je echt wilt doen, als je niet zo kritisch was op jezelf. Herken je dit? Hoe is het bij jou met je verlangen en je angst?

Bij mij wint (toch) het verlangen. Want ik word altijd wakker met een blogje in mijn hoofd 😉

En voor wie zich afvraagt hoe dat liedje ook alweer ging: https://www.youtube.com/watch?v=HMUpj90aQIE

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]