Ja, wat heeft coaching te maken met een zwarte tas? Met de mijne nog wel?! Ik zal het je uitleggen. Ik heb al heel lang (misschien al wel 20 jaar) een zwarte leren rugzak. Gekocht in de Dordogne, ik weet nog precies waar. Dit tasje heeft zich ontwikkeld tot de ideale reistas. Je kan hem over je schouder dragen of op je rug, en bij het laatste blokkeren de rugbanden de inhoud. Hij heeft ook een uitstekend anti-jat vakje voor mijn paspoort (links op de foto). Alles wat een vrouw nodig heeft past in die tas: zonnebril, portemonnee, telefoon, extra tasje, reisgids, zonnebrand en een flesje water als het echt moet. Ik vind hem niet (meer) mooi, dus de tas mag alleen nog mee als ik op reis ga. Hij is al in Zuid-Afrika geweest, op wintersport, in Malaga, Rome, Valencia, Texel, Amalfi, Amsterdam en De Lutte. En op nog ontelbaar veel andere plekken.

Ik zoek een nieuwe tas, die minstens zo handig is als deze. Met de juiste (en genoeg!) vakken, in de goede kleur, noem maar op. Dezelfde tas eigenlijk maar dan wel mooi. En die kan ik (nog) niet vinden. Gek he?! Dat komt omdat ik nog te veel gehecht ben aan deze, het zo gemakkelijk vindt dat hij niet knelt, dat ik hem overal kan neerzetten omdat hij van stevig (lees stug) leer is en dat alles wat ik nodig heb er in past. De stap naar een nieuwe tas neem ik pas als de nood écht hoog is. Als de tas kapot is, als ik echt móet.

Tot die tijd droom ik van een andere tas, verfoei ik deze maar mag hij toch weer mee naar…. (vul maar in). Zo is het met veranderen ook. Je gaat pas iets aanpassen in je leven als je iets óf heel graag wil (een andere mooie tas die net zo handig is) óf als het echt moet (een andere tas omdat je huidige tas uit elkaar valt). En tot die tijd blijf je gebruik maken van je huidige tas. Is daar iets mis mee? Nee, kennelijk wil ik niet graag genoeg een andere tas die niet alle voordelen heeft van deze zwarte. De ‘pijn’ is niet groot genoeg, ik wil niet graag genoeg. Er komt pas resultaat als ik het wèl echt wil.

Lang verhaal kort is dat dus de overeenkomst tussen een zwarte tas en coaching 😉 Ben je zo ver dat je echt toe bent aan een nieuwe tas, figuurlijk gezien, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

 

PS op de foto de zwarte tas, afgelopen weekend in Malaga.

 

[cta id=’7004′]