Gevraagd of ongevraagd, iedereen krijgt wel eens feedback op wat hij doet? Wat doe jij ermee? Pruilen? Negeren? Meteen aan jezelf gaan twijfelen? Boos worden? Dankbaar zijn en er toch niks mee doen? Je acties er op aanpassen?

Alles is goed! Als je gaat pruilen of er boos om wordt betekent het dat het wel iets in je raakt. Of het waar is of niet wat de ander zegt: het is iets wat jij ook vindt. Stiekem. Van binnen. Kijk eens of het echt waar is (los van of jij het gelooft).

Als je het negeert  betekent het dat je heel autonoom bent. Jij hebt geen feedback nodig, want jij vindt het prima wat je doet. Aan jezelf gaan twijfelen? Ook prima. Mooi reflectiemoment om even na te lopen wat er echt waar is van de feedback en af te wegen wat je ermee kunt. Nee, niet blijven hangen in de zelftwijfel, maar diep ademhalen en doorrrrrr!

Dan is er nog de reactie: dankbaar zijn voor de feedback en er toch niks mee doen. Je weet dat je met aanpassingen beter wordt, maar je komt niet tot actie. Verzandt in excuses, legt het onderop de stapel en denkt er niet meer aan. Of misschien denk je er nog wel aan, maar dat is het dan. Jammer! Pak je cadeau uit (want dat is feedback: een cadeau) en gebruik het om jezelf te verbeteren. Pas je acties er op aan.

Feedback kan heel eng zijn. Ik weet er alles van. Ik kan in verschillende omstandigheden verschillende reacties op feedback geven. Alles wat hierboven staat aan reacties ken ik persoonlijk 🙂

Wat is jouw feedback hier op?

 

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]