Banenzoeker: wat doe jij in je vrije tijd?

Op een zaterdagmiddag (ja zaterdagmiddag: de ‘winkel’ is ook open als jij tijd hebt) had ik een coachgesprek met een dame die werk zoekt. Tijdens dit gesprek hebben we samen eens onder de loep genomen wat voor activiteiten ze zoekt in haar werk. Waar ze blij van wordt. Dat koppelden we aan haar kwaliteiten en haar minder sterke kanten. Want ja, dat is haast een standaard onderdeel van een sollicitatiegesprek.

Wat heel mooi was, was dat we tijdens het gesprek ontdekten dat er veel parallellen zijn met een vrijwilligersfunctie die ze heeft. Ook daar bleek ze in staat haar mogelijke valkuilen op te heffen met andere kwaliteiten die ze bezit. Sterker nog: ze brengt het in die functie elke week in de praktijk! Zo heeft ze een pakkend en concreet voorbeeld van waar ze goed in is en waar ze minder goed in. Ze laat zien dat ze zich ervan bewust is én wat ze doet op het moment dat de valkuil de kop opsteekt.

Wat doe jij in je vrije tijd dat mee kan tellen als ervaring, demonstratie van je kwaliteiten of wat de basis is van je drijfveren?

trainersfluit

[cta id=”7004″ vid=”0″]