Om me heen zie ik het veel: mensen die zoekend zijn. Zoekend naar een (betere) balans tussen werk en privé, tussen klaarstaan voor een ander en zorgen voor zichzelf. Zoekend naar een baan die hen wel voldoening geeft.

Zelf ben ik ook regelmatig zoekend. Niet naar een andere baan, want ik heb het werk dat bij me past. Daar heb ik trouwens wel vrij lang naar gezocht, en in banenkeuzes te vaak naar mijn hoofd geluisterd in plaats van naar mijn hart. Coaching heeft mij daarbij geholpen. Een spiegel voorgehouden krijgen is soms pijnlijk maar was voor mij wel heeeeel nuttig. Maar ook bij mij is de balans tussen werken en (echte) vrijetijd nog wel eens zoek. Vorige week heb ik zelfs een ‘bankhangdag’ georganiseerd voor mezelf, een dag waarop niks moest. Toch stiekem weer gewerkt, maar zonder het ‘moeten’ er achter. Dat scheelde een hoop. Herken je dat?

En ik overschat mijn energie ook nog regelmatig. Nóg een workshop geven, nog ergens dagvoorzitter zijn, nog wat extra tijd besteden aan mijn bestuursfunctie in een vrijwilligersorganisatie (Lokaal fonds voor Barendrecht), ….. soms is het wat veel bij elkaar. Wat mij helpt is het herkennen, er om lachen en mezelf niet te serieus te nemen. Dan doe ik even een stap terug en krijg ik weer veel energie!

En met die energie heb ik de workshop Eerste hulp bij een (andere) baan bedacht voor mensen die op banengebied zoekend zijn. Die denken: is dit het nou? En wat zoek ik dan precies? Wat kan ik eigenlijk? Want als je zonder focus zoekt krijg je ook banen die het niet helemaal zijn voor jou. Zonde!

 

Over Babs Mouton

Ik ben Babs Mouton, coach en verhalenvinder. Ik  organiseer workshops en trainingen op het gebied van zelfontplooiing, loopbaanontwikkeling en teambuilding voor bedrijven en particulieren. Daarnaast coach ik mensen met vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil met mijn leven en hoe stop ik met gedragspatronen die me belemmeren. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent.

 

[cta id=’7004′]