In mijn droombaancoaching besteed ik aandacht aan: waar gaat je energie naartoe? Waar word je blij van? Maar ook: waar lekt het weg? Dat weglekken uit zich in eindeloos vergaderen, je eenzaam voelen in een grote organisatie, vinden dat de werkdruk te hoog is en niet goed kunnen omgaan met veranderingen op de werkvloer.

Maar waar het echt om draait is dit:

  • Je voelt je verantwoordelijk voor dingen waarvoor je niet verantwoordelijk bent. Je neemt de wereld op je schouders in plaats van alleen je eigen lot
  • Je maakt geen keuzes. EN er altijd zijn voor je partner en kinderen EN een hele zware baan hebben is niet te combineren. Je moet keuzes maken, anders lijdt alles en iedereen er onder.
  • Je baan is niet uitdagend genoeg of te uitdagend. Maar ja, de hypotheek hè…
  • Je draagt met je werk niet bij aan een betere wereld. Maak ik wel een verschil, doet mijn werk er wel toe?
  • Je staat jezelf toe negatieve dingen te denken. Piekeren,, malen: ben ik wel goed genoeg, kan ik dit wel, wat zullen ‘ze’ wel niet denken?

Je kunt nog zo veel sporten en gezond eten, als je je herkent in een of meer van de bovenstaande zaken heb je wat op te lossen. En daar komt droombaancoaching in beeld, als je echt werk wilt maken van je energievreters.