Vrijdagavond 8 december was het weer zover: speedcoachen met je favoriete boek. Ditmaal waren Jacqueline Rietveld (rechts), Annette Barel (midden) en ik te gast in de bibliotheek van Alblasserdam, tijdens de Avond Sfeerverlichting. Het weer werkte niet mee (hagel, regen en kou), maar we zijn alle drie vrijwel continu in gesprek geweest met mensen die (al dan niet aan de hand van hun favoriete boek) met ons kwamen ontdekken wat hun levensthema’s waren. Er bleek veel belangstelling te zijn voor speedcoachen.

En wat een mooie gesprekken heb ik toch weer mogen voeren! De sfeer was heel open, en omdat we een intiem hoekje in de bibliotheek hadden gekregen nodigde dat ook uit tot diepzinnige gesprekken. Met iemand die geen boek had als startonderwerp ben ik in gesprek geraakt aan de hand van de beeldkaarten die ik bij me had. Welk plaatje vertegenwoordigt hoe jij je voelt, en wil je daar iets meer over vertellen? Verbazingwekkend hoe goed dat altijd werkt met beeld.

Er was ook iemand die me vroeg of ik geen last had van alle verhalen die ik te horen kreeg. Bijvoorbeeld over scheidingen, ziektes, misbruik. Daarop heb ik eerlijk geantwoord dat dat inderdaad wel eens het geval is. Ik kan ook verdrietig worden als ik zie dat mensen met veel talent en potentie zichzelf in de weg zitten, zich klein houden, angst hebben. Want iedereen heeft de mogelijkheid te worden wie hij of zij is.

En mijn geluk zit hem er dan in dat ik mensen mag helpen om dat ontdekken, zodat ze sterker worden. Als ik hen zie opbloeien en groeien, dan ben ik ook blij. En dat is dan meer dan voldoende tegenwicht voor de verhalen over hun startpositie.

 

Kan ik ook iets voor jou betekenen?

Over Babs Mouton

Ik ben coach en verhalenvinder. Ik coach mensen met vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik ├ęcht wil met mijn leven en hoe stop ik met gedragspatronen die me belemmeren. Daarnaast organiseer ik workshops op het gebied van loopbaanontwikkeling, zelfbewustzijn en teambuilding, zowel voor bedrijven als voor particulieren. Ik ben schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent. Hierin staan de zeven meest voorkomende overtuigingen uit je jeugd die je geholpen hebben maar je nu flink in de weg kunnen zitten. Afgelopen voorjaar publiceerde ik ook een checklist met tips om te worden wie je bent.

Meer info: www.verhalenvinder.com