Ik ben er als coach vóór dat je verantwoordelijkheid neemt voor de dingen die je doet, en voor de dingen die je gedaan hebt. Waar je nu staat in je leven is een optelsom van keuzes die je gemaakt hebt in je leven, ook al vind je dat je die keuzes niet zelf gemaakt hebt. Niet kiezen is ook een keuze 😉 En ik vind het ook heel interessant te zien hoe die optelsom dan is, wat het je verder kan brengen, hoe je het vervolg van je eigen verhaal zodanig kan maken dat het je meer brengt. Dat je er blijer van wordt, lichter, energieker, en vooral dat je de kracht voelt in jezelf om dat verhaal verder te schrijven.

Dus ik schrijf het ook niet VOOR iemand. Er zijn cliënten die willen dat ik hen adviseer. Dat doe ik dus niet. Sommige mensen zijn dan teleurgesteld, want advies is fijn. Dat kan je dan opvolgen of niet, maar dan heeft iemand anders jouw weg uitgestippeld, jouw verhaal geschreven. Maar het moet jouw eigen verhaal zijn, met jouw woorden, jouw klank en jouw kleur. Daar kan ik je natuurlijk bij helpen, met de opbouw en met de zinnen. Ik help je door te spiegelen: wat je nu opschrijft (of vertelt) komt zus en zo over, wil je dat, voor wie schrijf je eigenlijk? Ik ben vertaler eigenlijk. En dat is wat ik als coach doe: ik vertaal jouw verhaal voor jouzelf, zodat er een rode draad uit komt die je zelf nog niet had gezien.

Ik hou van happy endings. Verhalen hoeven niet te beginnen met er was eens, maar wel te eindigen met: ze leefden nog lang en gelukkig. Dat betekent voor mij niet per se samen, als in een liefdesverhaal, maar wel dat je zelf nog lang en gelukkig leeft. Dat je je geluk ziet en pakt, en je niet laat leven door anderen. Je eigen verhaal schrijft dus. Dat is geen advies 😉

 

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder en coach. Ik help je graag de rode draad in je verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit. Kijk voor meer informatie, andere blogs en mijn gratis e-book Worden wie je bent op www.verhalenvinder.com

Wil je meer blogs lezen, like dan mijn Facebookpagina: www.facebook.com/verhalenvinder En als je maandelijks mijn Verhalenvinder BlogBrief wilt ontvangen, mail me dan op babs@verhalenvinder.com.

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]