Dinsdag en donderdag hardlopen, woensdag yoga. Elke week weer, jarenlang. Tussendoor andere activiteiten, maar dit zijn de pijlers van mijn weekavonden. Als het niet doorgaat vanwege feestdagen, dan baal ik, maar elke week weer dat voorspelbare… En zoals ritme (mij) rust geeft, zo geeft het (mij) ook te veel gemak, te weinig uitdaging, een onbestemde kriebel.  Er moest iets spannends bij komen, heb ik besloten. Iets wat niet per se standaard is en wat meer inspanning vereist dan 10 kilometer lopen of een uur yoga (wat ik al jaren doe). Het werd een cursus theatersport.

Theatersport, ik weet niet of je het kent, maar het is improviseren van een toneelscène op basis van wat de regisseur of de zaal aangeeft. De Lama’s in het klein. Dat is dus constant alert zijn, inspelen op wat zich voordoet, mee gaan in het moment. 100% mindful, dat zeker.

Tien weken lang mag ik twee uur lang op maandag mijn hoofd leeg spelen, me mee laten voeren met wat er is, uit mijn comfortzone, zijn in het moment. Ik ben pas 1 keer geweest, maar wat heb ik al die jaren gedaan met mijn  leven?! Dit is leven met maximale energie! En ik ben pas 1 keer geweest, dus ik mag nóg negen keer!! Tegen die tijd zal het wel meer eigen zijn dan nu en is het goed dat het weer ophoudt, maar ik ben zoooo aan het genieten!

Hoe is jouw jaar begonnen? Standaard routine? Nieuwe dingen? Ik gun jou dat waar JIJ behoefte aan hebt, sterker nog: dat wat jij NODIG hebt. Of het nu rust is of juist ruimte.

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]