Als je lekker in je vel zit, gebruik maakt van al je talenten, je er om gewaardeerd wordt en je alles wat je in je hebt ook benut, dan ben je in een flow. Je bent. Punt.

Shakespeare zei het al: to be or not to be, that’s the question. Zijn of niet zijn. Of hoe ik het liever noem: zijn of a-zijn. Azijn is het tegenovergestelde van zijn. Het is niet compleet, het is onaf, onbenut, halve kracht, zuur, a-zijn. Azijn. Het woord zegt het al.

Hoe kom je nu van azijn naar zijn? Het begint met in kaart brengen van je talenten, je kwaliteiten, je opleidingen, maar ook van je hobby’s, je werkervaring, de dingen die je puur doet voor de fun, ontwikkelpunten en je allergieën. En dankbaar te zijn voor wat je hebt en wie je bent. Van azijn naar zijn houdt in jezelf (beter) leren kennen en waarderen.

Dat merkte ik pas nog bij deelnemers aan mijn workshop Vind je eigen verhaal. Door alles wat ze in huis hadden letterlijk in beeld te brengen bleek het resultaat hen reuze mee te vallen. En toen ze aan elkaar hun verhaal gingen vertellen kwam er dankbaarheid naar boven. Zo mooi om te zien! De azijn verdween als sneeuw voor de zon, en in plaats daarvan kwam focus.

Sommige mensen kennen zichzelf al aardig goed, maar hebben een zetje nodig richting méér zijn. Anderen hebben een langere weg nodig om zichzelf beter te leren kennen. Zo heeft iedereen zijn eigen pad van azijn naar zijn.

En voor al deze paden ben ik vaak en graag padvinder. Ik ken het pad en kan je helpen jouw weg te vinden, rekening houdend met jouw tempo op weg naar zijn.

Over Babs Mouton

Ik ben Babs Mouton, coach en verhalenvinder. Ik  organiseer workshops en trainingen op het gebied van zelfontplooiing, loopbaanontwikkeling en teambuilding voor bedrijven en particulieren. Daarnaast coach ik mensen met vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil met mijn leven en hoe stop ik met gedragspatronen die me belemmeren. Ook coach ik (startende) ondernemers. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent.

 

[cta id=’7004′]