Als je traint voor een marathon, dan volg je meestal een trainingsschema. Elke dag, elke week ietsje verder, harder, meer. Je hebt je doel voor ogen, namelijk het halen van de finish na 42 kilometer en 195 meter. Je visualiseert dat je de eindstreep passeert, met het daarbij behorende gevoel van trots dat je hebt omdat je het gehaald hebt.

In het dagelijks leven gaat het net zo. Je hebt in je hoofd wat je wil bereiken, en je gáát het bereiken. Je weet wat je wil, je bent toegewijd en alles wat je doet toets je aan je doel. Toch?!

Herkenbaar? Waarschijnlijk niet 😉 Hoe komt het toch dat het trainen voor een marathon makkelijker is dan je droombaan bereiken? Je innerlijke criticus de mond snoeren? Je bedrijf groter maken? Je zelfvertrouwen vergroten? Simpel: omdat je geen vastomlijnd doel hebt. En/of geen actieplan. Geen concreet beeld van wat het je zal brengen, hoe je je dan voelt. Je mist de oase in de woestijn.

Als je weet wat je wil, wat je doel is kun je zó ver komen. Start nu, wat let je?

 

Ik heb 5 tips voor jou op een rij gezet om te worden wie je bent, en dit is tip 5: formuleer je doel(en). Meer lezen? Download de gratis tips  via http://bit.ly/2nDDcur

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder en coach. Ik help je graag de rode draad in je verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit.

Wil je meer blogs lezen, like dan mijn Facebookpagina: www.facebook.com/verhalenvinder

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]