Hoe praat jij tegen jezelf? Als je de aardappels hebt laten aanbranden, een klus niet op tijd hebt af gekregen, je baas op je moppert, je je auto in elkaar rijdt? Zeg je dan:  “jeetje, dat is stom van me! Ik maak er ook altijd een puinhoop van? Ik kan dit echt niet! Ik deug nergens voor! Ik had dit niet moeten doen!” of iets wat er op lijkt?

Of zeg je: “ok, dit ging nu fout, wat kan ik hiervan leren? Dit ging even fout, maar dat betekent niet dat ik niet deug.”

Op de eerste manier veroordelen we onszelf, we stellen eisen aan onszelf, beschuldigen onszelf.  We schieten op slot, kruipen weg. Door aardig te blijven naar jezelf toe, geef je jezelf ruimte om te zien wat er niet goed ging zodat het de volgende keer wel goed gaat. Zou je iemand anders zo bestraffend toespreken? Waarom jezelf dan wel?

Ik heb 5 tips voor jou op een rij gezet om te worden wie je bent, en dit is tip 2: waardeer jezelf. Meer lezen? Download de gratis tips  via http://bit.ly/2nDDcur

 

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder en coach. Ik help je graag de rode draad in je verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit.

Wil je meer blogs lezen, like dan mijn Facebookpagina: www.facebook.com/verhalenvinder

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]