Zo snel als ik een blog schrijf, zo lang duurt het me om er een vlog van te maken. Schrijven kan ik, en ik zie en hoor overal zaken waar ik inspiratie van krijg om een blog van te maken. Het is zelfs zo erg dat er een opschrijfboekje naast mijn bed ligt en dat ik mijn voicerecorder inspreek als ik achter het stuur zit. Alleen tijdens het hardlopen heb ik nog een probleem. Mijn volzinnen kan ik nergens laten, dus ik ren dan maar iets harder naar huis.

Met een vlog gaat dat heel anders. Het licht moet goed zijn voor de opnamen, mijn haar moet goed zitten J Ik wil de tekst eerst eindeloos voor mezelf uitspreken, en geef mezelf op mijn kop als ik iets vergeet. Dan ga ik opnemen. De eerste take vind ik niet 100%, dus volgt er een tweede en een derde, waarna ik besluit dat ik de eerste toch het beste vind.

Die eerste taken ga ik dan bewerken. Ik en techniek, dat is geen goeie match. Dus ben ik ontzettend lang bezig een intro en pay-off te maken voor en na take 1. Ik roep de hulp in van een van mijn kinderen, die in 5 minuten voor elkaar krijgen waar ik de hele middag op zit te zwoegen.

Dan het uur U: het daadwerkelijk plaatsen. Hebben mensen hier wel iets aan, waarom doe ik dit eigenlijk? De interne criticus speelt weer een leuk deuntje mee. Ik druk toch op de knop Plaatsen. Pfoe…

Een heel gedoe is het, en dat allemaal omdat het niet gemakkelijk voelt. Heel ver uit mijn comfortzone. Daar is het lekker en vertrouwd. Maar leer ik niks. Dus dan toch maar er uit!

Als coach moedig ik mensen aan zich uit te rekken tot waar het niet meer vertrouwd voelt. Schrijven met links zeg maar. Wanneer schrijf jij met links? En waarvoor?

Kijk hier mijn vlog over schrijven met links:

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder en coach. Ik help je graag de rode draad in je verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit. Kijk voor meer informatie, andere blogs en mijn gratis e-book Worden wie je bent op www.verhalenvinder.com

Wil je meer blogs lezen, like dan mijn Facebookpagina: www.facebook.com/verhalenvinder En als je maandelijks mijn Verhalenvinder BlogBrief wilt ontvangen, mail me dan op babs@verhalenvinder.com.

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]