Annechien was een dromer. Haar moeder was een alleenstaande moeder van vier met twee banen. Annechiens moeder had altijd haast. Dus met aankleden, ontbijten, huiswerk maken, sporten werd Annechien altijd aangespoord om op te schieten. Geen tijd om te dromen, te fantaseren, bloemen langs de weg te plukken, van de ondergaande zo te genieten. Annechien leerde haar tijd heel efficiënt te gebruiken. Dat kwam haar later in haar vak als planner in een fabriek heel goed van pas.

Waar ze nu tegenaan loopt is dat ze zich de hele tijd gehaast voelt, slecht van dingen kan genieten en al helemaal niet mag niksen van zichzelf. Ze moet van zichzelf altijd maar bezig zijn, produceren, werk opleveren. En dat gaat steeds meer ten koste van de kwaliteit van werken en leven. Met dat vraagstuk meldde ze zich voor coaching.

Toen Annechien ontdekte waar haar onrust en actiegerichtheid vandaan kwam kon ze het plaatsen. Door middel van veel oefeningen, reflectie en humor slaagde Annechien er in zichzelf meer rust te gunnen. En meer stil te staan bij wat ze voelde, wilde en nodig had, in plaats van steeds maar door te rennen.

 

Meer lezen over overtuigingen die je in de weg staan om te worden wie je nu bent? Download dan mijn gratis e-book Worden wie je bent op www.verhalenvinder.com/gratis-ebook

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder en coach. Ik help je graag de rode draad in je verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit. Mail me voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op babs@verhalenvinder.com

Wil je meer blogs lezen, like dan mijn Facebookpagina: www.facebook.com/verhalenvinder  Je krijgt mijn blogs dan automatisch elke week op je tijdlijn.