20160408_102832Lief zijn ze, achtstegroepers. Soms al aan het puberen, uitproberen, ontdekken. Allemaal schatten van kinderen. Maar kennen ze hun eigen schatten? Hun eigenschappen en kwaliteiten? En die van hun medeleerlingen?

Vanmorgen mocht ik samen met Annette Bezemer en Anja van der Hoek een groep 8 laten speuren naar hun schatten. Dat deden we aan de hand van het Schatgraversspel. Ieder kind kreeg vijf kaartjes met daarop vijf schatten. Tijdens het spel kon er net zo lang geruild worden totdat ieder kind vijf schatten/eigenschappen had die hij of zij bij zichzelf vond passen.

Tussendoor werden er ‘karweitjes’ gedaan. Voorbeelden van karweitjes waren: geef een compliment aan degene rechts van je, wijs een schatkaartje aan met een schat die jij in anderen bewondert, waar zou je heen vliegen als je vleugels had, noem iets aardigs wat je pas nog voor iemand gedaan hebt of van welk gratis iets kun je ontzettend genieten?

Aan het einde mochten de kinderen hun schatten op een schatkaart schrijven. En vervolgens in de vorm van een collage een fantasiedier knutselen die hun schatten had. Door te verankeren onthouden ze hun eigen schatten beter. En handelen ze ernaar 🙂

Kortom: een leerzame ochtend met schatten van kinderen!