Je gaat op cursus assertiviteit. Daar leer je voor jezelf op te komen. De dag erop ga je de wijde wereld in en ga je oefenen wat je hebt geleerd. Dat is spannend voor jou, want je moet een nieuw evenwicht zoeken tussen je oude en je nieuwe zelf.
Je omgeving kan protesteren als jij ander gedrag laat zien. Je was altijd zo makkelijk en meegaand, en nu zeg je opeens nee. Ze proberen je terug naar je oude ik te krijgen, vragen ‘of je op cursus bent geweest’ en proberen de nieuwe jou te plaatsen in hun eigen wereldje. Zie het als stijldansen: jaren dans je met elkaar op dezelfde manier, en nu ga jij ineens de danspassen veranderen. Gaat je danspartner daar in mee of niet? Hoe graag wil je het? Wat heb je daar voor over?
Bedenk dus dat je danspartner in het gunstigste geval moet wennen aan de foxtrot in plaats van aan de tango. En als hij of zij dol zijn op dansen gaat dat makkelijker dan als hij/zij dol is op specifiek de foxtrot. En helemaal als jij hun favoriete danspartner bent voor juist die dans. Maar stijldansen doe je niet in je eentje. Net als veranderen. Oefenen, oefenen, oefenen…..

 

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder en coach. Ik help je graag de rode draad in je verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit. Kijk voor meer informatie, andere blogs en mijn gratis e-book Worden wie je bent op www.verhalenvinder.com

Wil je meer blogs lezen, like dan mijn Facebookpagina: www.facebook.com/verhalenvinder En als je maandelijks mijn Verhalenvinder BlogBrief wilt ontvangen, mail me dan op babs@verhalenvinder.com.

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]