blog-pak-de-regie

Hoe dan?

Daar zit je dan. Aangenomen voor een nieuwe baan, een nieuwe ondersteunende functie binnen een groeiende organisatie, nog geen precieze functieomschrijving. ‘Komt wel’ hoor je. Je begint vol goede moed. Je stort je overal vol in, op zoek naar houvast, naar precieze inhoud, naar jouw taken.

De eerste weken gaat het goed. Jij nieuw, je manager nieuw, even wennen, alles aanpakken. Ach, en wat je taak nu echt inhoudt, dat komt nog wel. Eerst maar de boel op de rit krijgen. Nu ben je drie maanden verder, is er nog geen duidelijkheid over waar jij van bent en voel je je verantwoordelijk voor alles op de afdeling. Je bent moe, gaat nog harder werken om te proberen grip te krijgen en hebt nog minder energie. Herkenbaar?

Voor deze coachee na een coachgesprek in ieder geval wel. Maar wat nu? Samen zijn we gaan afpellen wat maakt dat ze zich zo verantwoordelijk voelt. Of ze het in een bepaalde situatie ook echt ís. En of ze een inspanningsverplichting heeft of een resultaatverplichting. Ofwel: is het haar taak iemand aan te sporen iets te leveren, of is het haar taak zelf iets te leveren als er niks komt? En als het dat eerste is, hoe komt het dat ze dan toch in het tweede schiet? En wat kan ze nu zelf doen aan deze situatie?

Ze ging weg met een opdracht aan zichzelf: ik ga opschrijven wat ik vind dat mijn taken zijn. Ik ga dit bespreken met mijn manager en samen komen we tot een functieprofiel.

Een eerste stap naar de regie pakken. Dat voelde goed.

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder, coach en communicatieadviseur. Ik help je graag de rode draad in je verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit. Kijk voor meer informatie en andere blogs op www.verhalenvinder.com

Wil je meer blogs lezen, like dan mijn Facebookpagina: www.facebook.com/verhalenvinder Je krijgt mijn blogs dan automatisch elke week op je tijdlijn.