Hoe onmisbaar ben jij? En als je steeds maar doorgaat, met welke reden doe je dat?

Zij was het type dat altijd voor iedereen klaarstond, maar achteraan stond toen om-jezelf-denken werd uitgedeeld. Wel goed letten op een ander, maar hoezo op zichzelf? Was dat nodig dan? Zij was hard nodig.

Toen de werkdagen wekenlang begonnen met een paracetamolletje of twee, en ze zich na een week vakantie nog steeds futloos naar kantoor sleepte, besefte ze wel dat het zo niet langer ging. Nee, ze ging het anders doen. Tuurlijk ging ze meer voor zichzelf zorgen. Ze zou haar taken meer afbakenen en op tijd naar huis gaan. Ze had het punt bereikt dat er een ommekeer kwam. Tadaa!

Dacht ze. Op dat moment. Drie weken en vele aspirientjes later was de situatie nog niet veel anders.  Ze wilde wel, echt wel. En ze ging het ook echt doen, nam ze zich voor. Haar lijf begon harder te protesteren. En nog harder. Ze bleef de signalen negeren, want dat kon ze goed. Tot ze op een dag zo moe was dat het kwartje echt viel.

Door haar levensverhaal op papier te zetten voor haar coach ontdekte ze dat ze altijd veel en hard had gewerkt. Vakanties waren aan haar niet besteed; er was altijd wel iets of iemand te helpen. Als oudste en enige dochter in een gezin van zes kinderen was dat vroeger thuis niet anders. Ze zag ook altijd werk, en hoe fijn was het niet dat mensen op haar konden bouwen?

Door haar overtuigingen te onderzoeken over waarom ze dat altijd deed kwam ze achter haar pijnpunt, haar achilleshiel. En was ze in staat zichzelf bij te sturen. Dat was hard nodig!

 

Over Babs Mouton

Ik ben Babs Mouton, coach en verhalenvinder. Ik  organiseer workshops en trainingen op het gebied van zelfontplooiing, loopbaanontwikkeling en teambuilding voor bedrijven en particulieren. Daarnaast coach ik mensen met vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil met mijn leven en hoe stop ik met gedragspatronen die me belemmeren. Ook coach ik (startende) ondernemers. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent.

 

[cta id=’7004′]