om de hoek kijker 27 maartEen om-de-hoek-kijker is een soort verrekijker, maar als je vooruit kijkt dan kijk je ermee naar rechts of naar links, afhankelijk van hoe je hem vasthoudt. Een grappig ding, een leuk speeltje. Een hebbeding. Ik vind het een onmisbaar attribuut in je leven. De beste uitvinding sinds het gesneden brood ๐Ÿ˜‰

Waarom dan wel? Wij denken vaak in rationele oplossingen. In vaste richtingen. Volgens vaste patronen. Zodat je steeds tot dezelfde oplossingen komt (en dus weer dezelfde problemen tegenkomt. Gek hรจ?!). Anders denken, of omdenken, is best lastig. Het vergt bewustwording. Dat is precies wat deze om-de-hoek-kijker doet. Je verwacht een blik naar voren, en je krijgt er een in een andere richting. Het verrast je, brengt je even van je stuk, en daarna vind je het grappig en ga je ermee kijken.

Je wordt je bewuster van je omgeving, en maakt ruimte voor een heleboel opties die je anders zo gauw niet gezien zou hebben. Je krijgt er ook weer energie van, want je komt in beweging. Ik gun iedereen een om-de-hoek-kijker!

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]