Meer vakantiegevoel op je werkVers terug van vakantie probeer je de ‘vakantievibe’ nog even vast te houden. In de vakantie ben je tot rust gekomen, je hebt op een afstandje naar je werk gekeken en je hebt gedacht: dit ga ik anders doen! Je krijgt geen energie (genoeg) meer van je baan, en je wilt dat het anders gaat. Andere taken, misschien ander werk.

Met het zomerbruin nog op je huid voel je je sterk om dit voornemen uit te voeren. Dus je gaat voortvarend aan de slag. Kijkt op vacaturesites, vult wat testjes in op internet, hebt een goed gesprek met je manager.

 

En dan, op een doordeweekse dag, als het laatste restje bruin door het doucheputje spoelt, spoelt je goede voornemen meteen mee. Want ach, wat je nu doet is ook weer niet ZO vervelend. En met Kerst ben je weer anderhalve week vrij. En de schoorsteen moet roken, dus er moet gewoon gewerkt worden. Je gaat echt nog wel kijken wat je graag wilt… misschien in de volgende vakantie…. over vijf maanden… drukdrukdruk…

 

Herkenbaar? Dan doe ik er nog een schepje bovenop. Ik garandeer je dat op 1 januari 2019 je situatie nog net zo is als je blijft relativeren en jezelf blijft toestaan geen serieuze actie te ondernemen. Begint het al te jeuken? Het is vast niet waar wat ik nu schrijf. Nee, jij gaat het ECHT anders doen. Toch?

 

Onderzoeken tonen keer op keer aan dat maar liefst 85% van de goede voornemens voortijdig sneuvelt. Dat is ook helemaal niet erg. Tenzij…. Tenzij jij nu denkt: verdorie Babs, je hebt gelijk. Ik wil écht tijd vrij maken voor mijn verdere ontwikkeling. Want hierboven heb ik het over werk, maar het kan ook zijn dat je op het gebied van persoonlijke groei voornemens hebt. Dat je nu eindelijk eens af wilt rekenen met je vaste gedragspatronen die je in de weg zitten en die vrije blije ‘vakantiezelf’ kunt zijn – ook buiten de vakanties.

 

Mijn advies is: máák die tijd dan ook. Blok een dag of een dagdeel in je agenda, stort je vol in wat je echt wilt, zoek eventueel bondgenoten. Houd het voornemen niet alleen vast, maar ga het ook uitvoeren. Je bent het waard!

 

Heb je een stok achter de deur nodig, dan kan ik je twee supergave en zeer effectieve workshops aanbieden om je proces te versnellen. Op 12 september geef ik de workshop Eerste hulp bij een andere baan, en op 20 september Worden wie je bent. Een ultieme kans om tijdens een avond onder mijn leiding een (grote) stap te zetten in je ontwikkeling. Je bevindt je tussen mensen die net als jij heel gemotiveerd zijn om aan zichzelf te werken, die het zichzelf gunnen en die denken: nu ga ik het ECHT anders doen. Echt 😉

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]