Deze week verblijf ik op de Bahama’s. Zon, zee, strand. Elke dag weer. Begin je al te kwijlen? Dat is niet de intentie waarmee ik deze tekst schrijf. Lees dus even verder!

Ik bezoek hier een van mijn oudste en beste vriendinnen. Zij is hier naartoe geëmigreerd met haar Bahamiaanse man. Ze woont hier vanaf juni. Meteen toen ik wist dat ze definitief zou gaan vertrekken had ik me voorgenomen haar daar te bezoeken. En nu is het dan zover.

Zon, zee en strand. Elke dag weer. Voor sommigen een paradijs. Zoals voor mijn vriendin die hier haar draai gevonden heeft. Toen ik foto’s postte op Facebook kreeg ik heel wat reacties van mensen die maar wat graag met me hadden willen ruilen. Op Nassau, waar ik nu ben, bouwen veel rijke buitenlanders prachtige vakantiehuizen, zodat zij zo vaak mogelijk kunnen genieten van zon, zee en strand.

Dus ik vroeg me af wat ik zou doen als ik genoeg geld zou hebben om ergens anders  (in het buitenland?) een huis te kopen en lang te verblijven. Daar hoefde ik niet lang over na te denken: ik wil een huis in het bos centraal in Nederland. Geen Bahama’s voor mij, voor geen geld ter wereld. Zon, zee en strand, je mag het allemaal houden. Ik houd van bos. Dus wat voor de één paradijs is, is dat voor de ander niet.

Als jij een van degenen was die ging kwijlen bij de tekst zon, zee en strand in combinatie met het woord Bahama’s, dan ben je vanuit jouw oogpunt en jouw voorkeuren misschien wel jaloers dat ik nu hier zit en jij thuis, op wintersport, in een huisje van Center Parcs en/of bij je schoonmoeder.

Maar niets is wat het lijkt…. Denk nog eens goed na over zon, zee, strand en Bahama’s. Als het jouw ding is, zul je je hier zeker vermaken. Het kost geen vermogen om hier te komen, dus doe jezelf een plezier en boek een ticket naar het paradijs (als je zeker weet dat het voor jou echt paradijs is. Zo roepen veel mensen dat ze een Porsche gaan kopen als ze de Staatsloterij winnen, maar wil je hem echt kopen of wil je hem gewoon kúnnen kopen?). Ga er niet automatisch van uit dat het voor iedereen paradijs is. Net zoals je met veel dingen in het leven er niet automatisch van uit moet gaan dat anderen fijn vinden wat jij fijn vindt. Ik doe dat wel eens, en dat pakt meestal niet goed uit. Doorvragen dus, zodat je weet wat iemands ‘paradijs’ is. Want niets is wat het lijkt!

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]