Na de coaching of training: wat nu?

Stel, je hebt een coachtraject afgerond of een training gevolgd. In het begin ben je nog vastberaden om wat je hebt geleerd vast te houden. Maar door de dagen, weken, maanden heen merk je dat je inzichten wat vervagen, en je weer overgaat tot de orde van de dag. Je vervalt terug in je oude patronen en langzaam komt de reden voor coaching of training weer terug.

Wat nu? Een nieuw coachtraject starten? Nog een training volgen? Dat is een optie. Een andere optie is ervoor te zorgen dat je inzichten en leerpunten ‘levend’ blijven. Dat kun je als volgt doen:

  1. Neem elke week een uur de tijd om je te concentreren op je inzichten, en reflecteer daar op. Als je bijvoorbeeld de training Design your new job hebt gevolgd bij Marcella en mij, dan heb je drie actiepunten voor jezelf geformuleerd. Werk daar minimaal 1 keer per week aan en kijk ook wat er goed ging en wat er beter kan.
  2. Mogelijkheid twee voor als je het lastig vindt dat vol te houden: zorg ervoor dat je iemand in je omgeving hebt met wie je die acties kunt bespreken. Die jou aanmoedigt, en die jou stimuleert je nieuwe inzichten toe te passen.
  3. Mogelijkheid drie: boek een coachgesprek bij je coach of trainer om jezelf weer bij de les te krijgen. Wat je hebt geleerd is niet zomaar weg. In een coachgesprek is dat snel weer op te pakken, zodat jij je weer verder kunt ontwikkelen.

Heb je dat allemaal gedaan en kom je niet verder? Gefeliciteerd! Dan is het namelijk tijd voor je volgende groeistap. Waar je dan mee aan de slag gaat in coaching of training is weer een nieuwe stap. En ook voor die stap is het de kunst dat vast te houden.

Zo groei je steeds verder, als in een spiraal. Wat doe jij om te groeien?

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]