lente opruimenAls je naar buiten kijkt met dat grijzige druilerige weer zou je het niet zeggen, maar voor mij begint in februari de lente. En hee, waarom dan niet in februari?! Ik ben het kwakkelweer zat, ik snak naar zonlicht, leuke zomerkleding, een borrel op een terras, fluitende vogels, dat soort dingen. Je hoeft niet in een coachtraject te zitten om te weten dat je niet op alles invloed hebt – behalve op wat je denkt. Dus ik denk: ik heb zin in licht en zomer, wat kan ik doen (en denken!) om dat gevoel de ruimte te geven?

Dat gevoel van lente, dat is voor mij een gevoel van  verwachting, van ‘wat gaat de komende tijd mij brengen’, van terugkijken in dankbaarheid, van loslaten wat ik niet meer nodig heb en van meer mezelf (durven) zijn. Het gevoel dat je een lammetje bent dat voor het eerst de wei in gaat. Heb je al een beeld?

Ik gebruik deze pre-lente fase, zoals ik hem maar even noem, om de boel zakelijk eens lekker op te frissen en op te ruimen. Marie Kondo, de Netflix opruimgoeroe, is er niks bij. Dat opfrissen doe ik onder andere door volgende week nieuwe foto’s te laten maken voor mijn social media uitingen, door over twee weken een heuse bedrijfsvideo op te nemen en door weer eens goed te kijken naar waar ik heen wil met mijn bedrijf Verhalenvinder.

Nu ben ik zelf coach en communicatieadviseur, en kom ik in mijn eentje een heel eind met foto’s of een video maken, of met nadenken over mijn bedrijf. Toch heb ik er bewust voor gekozen voor alle drie de zaken professionals om me heen te verzamelen. Waarom heb ik dat gedaan? Deze mensen zorgen ervoor dat wat ik deze lente wil bereiken nóg beter wordt – en ook in minder tijd. Want zoals bij mij de lente begint op 1 februari, zo begint de zomer bij mij ook altijd vroeg. Iets met ongeduld?!

Ben jij ook bezig met opruimen in je hoofd, en wil je met een professional dat proces versnellen? Zodat je eerder en beter weet waar je naartoe wilt met je werk, je leven, je persoonlijke groei? Mail me dan voor een afspraak voor een gratis ‘opruimgesprek’. Zodat voor jou ook de lente kan beginnen 😉

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]