(Mijn) Big 5 for life

Ik heb een lijst opgesteld. Een lijst met dingen waar ik mijn tijd aan wil besteden: mijn Big 5 for life. Een soort bucketlist, maar dan zonder naderende dood (ga ik maar van uit) en zonder afvinken. Want van deze lijst wil ik elke dag ‘eten’ en niet eenmalig.

Hoe kom ik tot het maken van die lijst? Laat ik bij het begin beginnen. Jaren geleden kreeg ik van iemand de tip het boek The why cafe van John Streckely te lezen. Het boek vertelt het verhaal van een hoofdpersoon die letterlijk en figuurlijk verdwaald is en uiteindelijk terecht komt in een cafe waar hem indringende vragen gesteld worden. Zoals: wat is jouw reden van bestaan? Het nodigde de hoofdpersoon ook uit om zijn Big 5 for life op te stellen. Het boek sprak me aan, ik heb het er met anderen over gehad en het uitgeleend, maar vervolgens ging het in de kast bij de andere goede boeken. In goed gezelschap overigens: van onder andere Louise Hay, Marshal Rosenberg en Hal en Sidra Stone. Geen misselijk rijtje.

Dat boek stond daar dus stof te happen tot ik recent weer met het boek en de gedachte achter de Big 5 for life in aanraking kwam. Dit was wél het moment voor mij om er meer mee te doen. Uren dagen, heb ik lopen kauwen op mijn Reden van Bestaan (RVB) en vooral op mijn Big 5 for life. Ik wil hem graag met je delen. Ben je er klaar voor?

Mijn Big 5 for life is mambo. Van die dans? Wellicht! Het brengt mij in ieder geval in beweging. Mambo (acroniem) staat voor:

M – Museummomenten: verbinding met vrienden en familie

A – Anderen prikkelen tot groei en ontwikkeling: onder andere door schrijven en coachen

M – Mezelf ontwikkelen: leren, cabaretvoorstelling ontwikkelen, spreken over mijn vak

B – Bewegen: fysiek en mentaal

O – Ontdekken (reizen, het leven).

Bij alles wat ik doe denk ik: (in hoeverre) draagt dit bij aan Mambo?

Waar spendeer jij het meeste van je tijd aan? Is dat wat je wilt? Wat is jouw Big 5 for life?