Singin’ in the rain: meegroeien met verandering

Je kent hem vast, de film Singin’ in the rain uit 1952 met Gene Kelly. Zo niet, kijk de trailer, je krijgt meteen zin om door de regen te lopen 😊

In deze film zit een heel duidelijk en ook pijnlijk voorbeeld van hoe je baan verandert en wat er gebeurt als je niet mee verandert. Het verhaal gaat over twee sterren van de stomme film. Succes viert hoogtij voor hen. Dan komt de verandering: filmstudio’s gaan films met geluid maken. De heer (Gene) past zich aan, kan goed zingen en heeft ook een prima praatstem. De dame heeft echter een stem waarop the nanny (Fran Drescher) nog niet jaloers zou zijn. Door middel van stemoefeningen en zangles wordt geprobeerd van de filmster van de stomme film een filmster van de geluidsfilm te maken. Deze filmster vindt het echter allemaal onzin en zet zich niet echt in. Sterker nog: ze ziet het probleem niet, haar stem is toch prima?!

Zelfs nasynchronisatie helpt haar uiteindelijk niet, ze wordt vervangen door een actrice die wel (goed) kan zingen. Einde carrière. Had ze het gered met stemoefeningen en zangles? Misschien. Nu heeft ze zichzelf die kans ontnomen door niet eens haar best te doen om mee te gaan in de verandering.

Ik coach onder andere mensen die door hebben dat hun werkomgeving verandert en die daarop voorbereid willen zijn. Als jij goed voor ogen hebt wat jouw talenten zijn en waarom je doet wat je doet kun je gemakkelijk(er) een baan vinden die bij je past. Wil jij ook goed voorbereid zijn? Laten we dan eens kennismaken!