blog-kiezen-is-ook-verliezen

Keuze te over tegenwoordig. Niet alleen wit of bruin brood, maar tijgerwit, speltbrood, dubbeldonker, glutenvrij en pompoenbrood. Geen bruine of zwarte schoenen, maar lichtblauwe met of zonder hakken, slippers met bloemen, cowboylaarzen met rechte of schuine hak, sneakers in alle kleuren van de regenboog, vul maar in…..

Laatst sprak ik met iemand die een keuzeprobleem heeft waar het gaat om leven. Als ik deze baan neem, kan ik die andere niet accepteren. En als ik hier op vakantie ga met deze mensen, kan ik niet daarheen met die mensen. Met uitgaan op zaterdagavond hetzelfde probleem: wat als ergens anders een nóg leuker feestje aan de gang is? En op Facebook lijkt het al gauw ergens (anders) leuk 😉

Kiezen kan fijn zijn, maar je verliest daarmee (voor nu) wel alle andere opties. En stel dat die beter waren? Hoe kun je weten wat de beste optie is, de beste keuze, de beste baan, het beste feestje, de beste vakantiebestemming en reisgezelschap? Hoe ga je daarmee om?

De oplossing lijkt simpel: maak een keuze, op welke manier dan ook, en ga ervoor! Stel jezelf geen wat-als vragen, maar ga op in waarvoor je gekozen hebt. Ik zeg met opzet ‘lijkt simpel’. Het heeft te maken met hoe je gebakken bent, hoe je denkt, waar je bang of blij van wordt. Je kunt dan ontdekken wat jouw evenwicht is, jouw balans. Zeker: kiezen is verliezen. En ook winnen!

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder en coach. Ik help je graag de rode draad in jouw verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit. Kijk voor meer informatie en andere blogs op www.verhalenvinder.com

[cta id=”7004″ vid=”0″]