Ik kocht een nieuwe tas. Een hele mooie. Ik had nog een prima portemonnee, maar bij die tas verkocht de winkel ook een bijpassend exemplaar, exact in de kleur van mijn nieuwe tas. In de winkel al kwam ik er achter dat niet al mijn pasjes er in zouden passen. Dat de ruimte voor kleingeld veel te klein was. Dat mijn briefjesgeld heel erg onhandig opgevouwen moest worden. Dat mijn staatslot er niet in paste, net zo min als losse bonnetjes. En toch heb ik hem gekocht.

Elke dag word ik geconfronteerd met het feit dat de portemonnee weliswaar heel goed bij mijn tas past en heel mooi is, maar niet heel erg praktisch. De pasjes die niet in mijn portemonnee passen zitten in een apart mapje. Het staatslot slingert ergens op mijn bureau. Losgeld gaat meteen in een bakje in de woonkamer. En toch geniet ik er elke dag van. Het ongemak was een bewuste keuze. Ik neem het allemaal voor lief, omdat ik het heel graag wilde.

Hier gaat het om een gebruiksvoorwerp. Het kan ook gaan om minder uur werken dan je wilt, omdat er voor je kinderen zijn nog zwaarder weegt. Het kan ook gaan om het niet realiseren van je droom, uit angst dat het je ‘toch niet zal lukken.’

Wat voor keuzes maak jij bij ongemak? Is het een bewuste keuze ongemak te voelen en er toch niks aan te doen? Vanwege een hoger doel? Of is je beweegreden angst? Als je kiest voor ongemak, doe dat dan bewust. Heb je hulp nodig bij (grote) keuzes, dan help ik je graag.

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]