Is het een luxe als je uit meerdere banen kunt kiezen? Niet per se, bleek deze week uit een gesprek dat ik met een coachee had. Hij kon maar liefst kiezen uit drie banen! En hoe kies je dan de baan die ECHT bij je past? Nou, dat kun je doen met een loopbaancoach J Ik krijg de vraag vaker, en wat ik dan doe ik met de coachee zowel feiten als emotie bekijken. Feiten zijn bijvoorbeeld: hoeveel betaalt het, hoe veel reistijd kost het je, hoeveel van je talenten kun je er in kwijt, wat kan je er leren? Maar dat is natuurlijk maar een deel van het wikken en wegen. Er spelen ook emoties mee. Is het een stap opzij of naar boven, wat doet dat met je, wat zijn je twijfels bij de diverse banen? Waar word je het meest gelukkig van?

En hoewel het gesprek dit keer online was lukte het op afstand om de coachee op de drie baanopties te laten staan en te laten voelen wat de banen doen met je emoties. En wat heel grappig was: de baan die hem tevoren het meest geschikt leek kwam er uiteindelijk als minste uit.

Zo heb ik met meer klanten een of een twee gesprekken: over hun cv, hun motivatiebrief, hoe ze zich voor moeten bereiden op een sollicitatiegesprek. Voor mensen die meer de diepte in willen gaan bied ik een traject aan. Dus wil jij hulp bij het vinden van je droombaan, gun jezelf dan de luxe van een loopbaancoach.