Op 12 januari ontving Femi Sluimer uit Hellevoetsluis de Kanjerbeker. Deze beker is bedoeld om vrouwen positiever over zichzelf te laten denken en hen een steuntje in de rug te geven. Femi is de vierde kanjer die deze beker in ontvangst mag nemen na de start van de Kanjeractie. Femi (rechts op de foto) was genomineerd door Carla Beijn (links): “Een geweldig mens. Leerkracht uit duizenden! Staat altijd klaar voor iedereen. Een mens van het juiste kaliber.” Femi heeft een maand de tijd een volgende kanjer te vinden om de beker aan door te geven.

 

Route tot nu toe

De route van de beker is in september gestart bij Autje van der Lee in Werkendam. Zij heeft drie jaar geleden de stichting GSW (Gratis Shoppen Werkendam) opgestart om mensen met een kleine beurs met goederen, eten, et cetera te helpen. Vraag en aanbod komen samen op dit platform. Haar droom is een landelijk netwerk van dergelijke platforms te realiseren.

In oktober gaf Autje de Kanjerbeker door naar Marieke van Gastel in Eindhoven. Marieke inspireert mensen door op een hele positieve manier te laten zien dat je met een (zware) beperking toch veel kunt bereiken in het leven.

Eind november ging de Kanjerbeker naar Pijnacker, naar Hayat Afkyr. Zij zet zich met succes in om de dodelijke spierziekte SMA de wereld uit te helpen. Zelf heeft Hayat de ziekte ook, maar dat belet haar niet van het leven te genieten.

De Kanjeractie

Ik heb de Kanjeractie opgezet om alle vrouwen van Nederland te stimuleren trots te zijn op zichzelf en op wat ze doen. Ik zie nog te vaak in (en ook buiten) mijn coachpraktijk vrouwen die heel bescheiden zijn over wat ze doen. Die vrouwen vinden het heel normaal dat ze veel taken combineren. Dat ze een baan hebben, een gezin runnen, een sociaal leven bijhouden, een vrijwilligerstaak hebben. Ze vinden zichzelf geen kanjer. Al die vrouwen zijn potentiële kandidaten voor de Kanjerbeker. Met waardering van hun omgeving gaan ze hopelijk positiever over zichzelf denken, worden ze sterker, benutten ze al hun kwaliteiten en talenten. Mijn doel is om alle vrouwen in Nederland te bereiken met deze actie.

Meer informatie: www.verhalenvinder.com/kanjeractie

 

[cta id=’7004′]