De Barendrechtse Kanjerbeker is op 30 mei overhandigd aan Paulien Bats uit Groningen. Paulien heeft MS en heeft vanuit haar eigen ervaring de MS-Experience-Toolkit bedacht. Daarnaast doet ze als vrijwilligster samen met de MS vereniging heel veel aan bekendheid omtrent de ziekte. Cis Deyl, die de Kanjerbeker als zesde kanjer in haar bezit had, had besloten dat de beker door moest naar Paulien “hoewel ik heel veel andere Kanjers ken.”

‘Overval’

We overvielen Paulien terwijl ze een promotiefilmpje aan het maken was voor de MS-Experience-Toolkit. Iedereen in haar omgeving was op de hoogte dat dit ging gebeuren, behalve Paulien zelf. En ook Paulien was van mening dat er vrouwen waren die nog veel meer dan zijzelf in aanmerking kwamen voor de beker, maar was er wel zeer blij mee. Er is ook een video van.

 

De Kanjeractie

De Kanjeractie is opgezet om alle vrouwen van Nederland te stimuleren trots te zijn op zichzelf en op wat ze doen. Veel vrouwen zijn (te) bescheiden over wat ze doen en welk verschil ze daarmee maken in hun omgeving. Die vrouwen vinden het heel normaal dat ze veel taken combineren. Dat ze een baan hebben, een gezin runnen, een sociaal leven bijhouden, een vrijwilligerstaak hebben. Ze vinden zichzelf geen kanjer. Al die vrouwen zijn potentiële kandidaten voor de Kanjerbeker. Met waardering van hun omgeving gaan ze hopelijk positiever over zichzelf denken, worden ze sterker, benutten ze al hun kwaliteiten en talenten.

Mijn doel is om alle vrouwen in Nederland te bereiken met deze actie!

 

Route tot nu toe

De route van de beker is in september gestart bij Autje van der Lee in Werkendam. Zij heeft drie jaar geleden de stichting GSW (Gratis Shoppen Werkendam) opgestart om mensen met een kleine beurs met goederen, eten, et cetera te helpen. Vraag en aanbod komen samen op dit platform. Haar droom is een landelijk netwerk van dergelijke platforms te realiseren.

In oktober gaf Autje de Kanjerbeker door naar Marieke van Gastel in Eindhoven. Marieke inspireert mensen door op een hele positieve manier te laten zien dat je met een (zware) beperking toch veel kunt bereiken in het leven.

Eind november ging de Kanjerbeker naar Pijnacker, naar Hayat Afkyr. Zij zet zich met succes in om de dodelijke spierziekte SMA de wereld uit te helpen. Zelf heeft Hayat de ziekte ook, maar dat belet haar niet van het leven te genieten.

In januari werd Femi Sluimer de vierde kanjer. Zij kreeg de beker voor het feit dat ze een leerkracht uit duizenden is die voor iedereen klaar staat. Femi gaf de beker op Valentijnsdag door aan kanjer nummer vijf Jacq Verhees, die ondanks vele tegenslagen in haar leven positief blijft.

Kanjer nummer zes is Cis Deyl, initiatiefnemer van de Haagse stichting MIAW: Make It Art Worthy. Zij schonk de Kanjerbeker op 30 mei door aan Paulien Bats.

Meer informatie: www.verhalenvinder.com/kanjeractie