Anneke Westerkamp 10e kanjer

De Kanjerbeker is terug in Barendrecht. Afgelopen maandag, 29 oktober, ontving Anneke Westerkamp de Kanjerbeker. Anneke is de tiende kanjer sinds de start van de Kanjeractie in augustus 2017. Zij ontving de beker voor al haar inspanningen voor de Stichting PiPa. Anneke is samen met haar man de drijvende kracht achter deze stichting, die het verschil maakt voor kinderen die hard hulp nodig hebben.

De Kanjeractie is bedoeld om vrouwen trots te laten zijn op wie ze zijn en wat ze doen. De wisselbeker reisde via Werkendam, Eindhoven, Pijnacker, Hellevoetsluis, Den Haag, Groningen en Ijsselmuiden en Kampen terug naar Barendrecht.

Meteen raak

Over de keuze voor Anneke: “De vorige kanjer in Kampen had aangegeven dat ik de beker zelf naar een volgende geschikte kandidaat mocht doorgeven. Ik heb daarop Pia van Dalen van Stichting Present gebeld en haar gevraagd bij wie volgens haar in Barendrecht de Kanjerbeker de komende maand het beste kon zijn. Dat was meteen raak: zij kwam meteen met Anneke op de proppen. Ik heb tijdens de Present Veranderdag geklust bij PiPa en was het gelijk eens met Pia: Anneke is een echte kanjer!”

De Kanjeractie

In augustus 2017 heb ik als coach en Verhalenvinder de Kanjeractie opgezet. Veel vrouwen zijn (te) bescheiden over wat ze doen en welk verschil ze daarmee maken in hun omgeving. Die vrouwen vinden het heel normaal dat ze veel taken combineren. Dat ze een baan hebben, een gezin runnen, een sociaal leven bijhouden, een vrijwilligerstaak hebben. Ze vinden zichzelf geen kanjer. Al die vrouwen zijn potentiële kandidaten voor de Kanjerbeker. Met waardering van hun omgeving gaan ze hopelijk positiever over zichzelf denken, worden ze sterker, benutten ze al hun kwaliteiten en talenten.

De Kanjerbeker is een wisselbeker: elke kanjer geeft de beker door aan een vrouw die zij op haar beurt weer een kanjer vindt.

 

Meer informatie over de Kanjeractie: www.verhalenvinder.com/kanjeractie