De Barendrechtse Kanjerbeker gaat letterlijk heel Nederland door! Anquelien Visser dacht dat ze een afspraak had met Paulien Bats om zaken over de MS Vereniging door te nemen. In plaats daarvan werd zij in haar huiskamer in IJsselmuiden (Overijssel) verrast met de Kanjerbeker. Anquelien heeft vanuit bijna niks de regio Overijssel/Noord van de MS Vereniging nieuw leven heeft ingeblazen. Paulien zegt over haar: “Ik vind haar een kanjer omdat ze dat allemaal zonder input of lessen of wat dan ook doet, ze doet het gewoon, heel stoer.”

Veel te bescheiden

Paulien Bats vond het nog niet meevallen een kanjer uit te kiezen: “Van alle dames waaruit ik kon kiezen, en dat vind ik er veeeeeel te veeeeeel, wat zijn er veel stoere dames, heb ik haar gekozen omdat zij deze bokaal ook als pluim verdient. Anquelien is veel te bescheiden om alles wat zij doet als geweldig te benoemen.”

Route Kanjerbeker tot nu toe

De route van de beker is in september gestart bij Autje van der Lee in Werkendam. Zij heeft drie jaar geleden de stichting GSW (Gratis Shoppen Werkendam) opgestart om mensen met een kleine beurs met goederen, eten, et cetera te helpen. Vraag en aanbod komen samen op dit platform. Haar droom is een landelijk netwerk van dergelijke platforms te realiseren.

In oktober gaf Autje de Kanjerbeker door naar Marieke van Gastel in Eindhoven. Marieke inspireert mensen door op een hele positieve manier te laten zien dat je met een (zware) beperking toch veel kunt bereiken in het leven.

Eind november ging de Kanjerbeker naar Pijnacker, naar Hayat Afkyr. Zij zet zich met succes in om de dodelijke spierziekte SMA de wereld uit te helpen. Zelf heeft Hayat de ziekte ook, maar dat belet haar niet van het leven te genieten.

In januari werd Femi Sluimer de vierde kanjer. Zij kreeg de beker voor het feit dat ze een leerkracht uit duizenden is die voor iedereen klaar staat. Femi gaf de beker op Valentijnsdag door aan kanjer nummer vijf Jacq Verhees, die ondanks vele tegenslagen in haar leven positief blijft.

Kanjer nummer zes is Cis Deyl, initiatiefnemer van de Haagse stichting MIAW: Make It Art Worthy. Zij schonk de Kanjerbeker op 30 mei door aan kanjer nummer zeven Paulien Bats.

Nummer acht op de kanjerbekerlijst is Anqueline Visser.

Meer informatie: www.verhalenvinder.com/kanjeractie

[cta id=”7004″ vid=”0″]