Jacq Verhees heeft op 6 april de Kanjerbeker doorgegeven aan Cis Deyl van de Stichting MIAW (Make It Art Worthy). Beide dames wonen in Den Haag, dus de beker blijft daar nog zeker een maand. De beker is bedoeld om vrouwen positiever over zichzelf te laten denken en hen een steuntje in de rug te geven. Cis mocht hem als zesde kanjer in ontvangst nemen.  Zij mag over een maand de wisselbeker doorgeven aan iemand die zij op haar beurt een echte kanjer vindt.

Kansen voor kunstenaars

Jacq Verhees hoefde niet lang na te denken over een kanjer aan wie zij de beker wilde doorgeven. Jacq heeft van dichtbij ervaren wat het met kunstenaars doet die via MIAW een kans krijgen (zowel volwassenen als kinderen). Daarnaast heeft Cis met MIAW een verbindende functie in de wijk gecreëerd. Jacq wil Cis via het doorgeven van de beker in het zonnetje zetten voor al haar inspanningen.

Route tot nu toe

De route van de beker is in september gestart bij Autje van der Lee in Werkendam. Zij heeft drie jaar geleden de stichting GSW (Gratis Shoppen Werkendam) opgestart om mensen met een kleine beurs met goederen, eten, et cetera te helpen. Vraag en aanbod komen samen op dit platform. Haar droom is een landelijk netwerk van dergelijke platforms te realiseren.

In oktober gaf Autje de Kanjerbeker door naar Marieke van Gastel in Eindhoven. Marieke inspireert mensen door op een hele positieve manier te laten zien dat je met een (zware) beperking toch veel kunt bereiken in het leven.

Eind november ging de Kanjerbeker naar Pijnacker, naar Hayat Afkyr. Zij zet zich met succes in om de dodelijke spierziekte SMA de wereld uit te helpen. Zelf heeft Hayat de ziekte ook, maar dat belet haar niet van het leven te genieten.

In januari werd Femi Sluimer de vierde kanjer. Zij kreeg de beker voor het feit dat ze een leerkracht uit duizenden is die voor iedereen klaar staat. Femi gaf de beker op Valentijnsdag door aan kanjer nummer vijf Jacq Verhees, die ondanks vele tegenslagen in haar leven positief blijft.

De Kanjeractie

De Kanjeractie is opgezet om alle vrouwen van Nederland te stimuleren trots te zijn op zichzelf en op wat ze doen. Veel vrouwen zijn (te) bescheiden over wat ze doen en welk verschil ze daarmee maken in hun omgeving. Die vrouwen vinden het heel normaal dat ze veel taken combineren. Dat ze een baan hebben, een gezin runnen, een sociaal leven bijhouden, een vrijwilligerstaak hebben. Ze vinden zichzelf geen kanjer. Al die vrouwen zijn potentiële kandidaten voor de Kanjerbeker. Met waardering van hun omgeving gaan ze hopelijk positiever over zichzelf denken, worden ze sterker, benutten ze al hun kwaliteiten en talenten.

Mijn doel is om alle vrouwen in Nederland te bereiken met deze actie!

Meer informatie: www.verhalenvinder.com/kanjeractie