Ik zag twee beren broodjes smeren, oh het was een wonder. Ken je dat liedje nog uit je jeugd? Waarom was dat een wonder? Dat jij het zag, dat het beren waren, dat ze broodjes smeerden? Ik zie er niks geks in. Hoewel het een wonder had kunnen zijn wanneer het twee mannetjesberen waren die broodjes smeerden, maar dat is mijn eigen vooroordeel dat mannen over het algemeen niet zoveel broodjes smeren.

Beren kunnen toch smeren? Net zoals slangen kunnen behangen, tapijten kunnen vliegen, konijnen kunnen praten en pony’s taarten kunnen bakken?! Niet? Hoezo niet? Tom kan toch ook in een platte muis veranderen als Jerry hem slaat met een pan? Mary Poppins drinkt thee op het plafond en springt in een kindertekening. Ik heb het zelf gezien J Balou de beer uit Jungle Book kan echt praten – en knuffelen.

Ergens in onze jeugd zijn we gaan snappen dat konijnen niet kunnen praten, beren geen broodjes smeren en je geen thee kunt drinken op het plafond. Waarom niet? Omdat dat in de echte grotemensenwereld niet bestaat. Dierlijkheid, zwaartekracht, realiteit, gebrek aan fantasie, dat soort zaken. Duh, zouden mijn kinderen zeggen.

Maar het leven is veel leuker mét fantasie. Denk aan Alice in Wonderland, Dorothy met haar hondje (hoe heette hij ook alweer) op de Yellowbrick road onderweg naar de tovenaar van Oz, denk aan de Fabeltjeskrant. We wisten en weten dat er dingen bestaan die niet bestaan, maar het maakt ons bestaan kleurrijker. Het geeft ruimte om anders te denken, van de gebaande paden af te gaan, grenzen te verleggen. Je problemen op een andere manier te bekijken, vastgeroeste patronen los te laten.

Ik fantaseer graag, ook met mijn coachees en dat geeft wonderlijke resultaten. Ik daag jou uit het ook te doen. Wat zie je nu voor je? Ik zie twee beren broodjes smeren…

 

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder en coach. Ik help je graag de rode draad in jouw verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit. Kijk voor meer informatie, andere blogs en mijn gratis e-book en 5 tips Worden wie je bent op www.verhalenvinder.com

Wil je meer blogs lezen en op de hoogte blijven van mijn workshops, like dan mijn Facebookpagina: www.facebook.com/verhalenvinder En als je regelmatig mijn Verhalenvinder BlogBrief wilt ontvangen, mail me dan op babs@verhalenvinder.com.

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]