Pas was ik in gesprek met Anna over de workshop Vind je eigen verhaal  die ik organiseer. Nadat ik enthousiast had uitgelegd wat de workshop inhield zei ze met veel zelfkennis: “Ja, weet je, ik wéét het allemaal wel. Ik weet wat ik kan en waar ik naartoe wil, ik DOE het alleen niet.”

Ik snapte haar helemaal. Ik heb datzelfde met gezond eten. Ik weet heus wel dat je geen appels met perensnoepjes moet vergelijken, dat water drinken beter voor je is dan witte wijn en dat ‘het regent’ niet het beste excuus is om met de auto te gaan naar een bestemming 1500 meter verderop. Maar ik eet nog steeds perensnoepjes, drink witte wijn (niet in combinatie, want dat smaakt niet) en ik pak nog steeds met regelmaat de auto (dan weer niet in combinatie met…). En waarom? Mijn pijn is niet groot genoeg. Gezond eten doe ik puur voor meer energie, niet voor de lijn. Ik hoef er niks voor te laten, en weet pas dat ik daardoor minder lang leef als het zover is.

Dus ik gaf Anna groot gelijk. En dat zei ik haar ook. Als je ergens geen last (genoeg) van hebt: niks aan doen! En om heel eerlijk te zijn: het is voor mij ook fijner om mensen in mijn workshop of individueel te begeleiden die echt gemotiveerd zijn om stappen te maken, die willen leren, die nieuwsgierig zijn naar wat mogelijk is als ze zichzelf verder ontwikkelen. En wat de grap is: als je dat ziet bij jezelf, kom je haast automatisch in de doe-stand. Je wéét het dan allemaal wel, en je DOET het nog ook J

Als ik je kan helpen met DOEN, kijk dan in de agenda of er een workshop voor je bij staat. Individuele coaching is uiteraard ook een optie.

 

Over Babs Mouton

Ik ben Babs Mouton, coach en verhalenvinder. Ik  organiseer workshops en trainingen op het gebied van zelfontplooiing, loopbaanontwikkeling en teambuilding voor bedrijven en particulieren. Daarnaast coach ik mensen met vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil met mijn leven en hoe stop ik met gedragspatronen die me belemmeren. Ook coach ik (startende) ondernemers. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent.

 

[cta id=’7004′]