Ik weet niet hoe goed jij er in bent, maar ik ben er een echte kei in. Ik kan het zelfs zo goed dat ik alle trucjes, excuses en uitvluchten ken, precies weet welke types er zijn en ook wat je er aan kunt doen. Maar alleen als je het echt wilt. Waar ben ik dan zo goed in? In uitstellen. Uren kan ik doelloos over het internet surfen, mijn huis opruimen, de stad ingaan, mijn moeder bellen, een muziekje opzetten, om maar niet te hoeven doen wat ik me had voorgenomen. Vaak niet eens expres. Maar uit gebrek aan focus, aan urgentie, aan lef. Gevolg is dat ik dan een beetje een hekel aan mezelf krijg, omdat ik zo’n slapperd ben die niks afmaakt. Dat is niet helemaal waar, maar zo voelt het dan wel. En dan gebeurt er nog minder. Nog meer zappen, surfen, was ophangen en meer van dat soort klusjes.

Je kunt me dus gerust een meester-uitsteller noemen. Inmiddels herken ik mijn eigen uitstelgedrag en weet ik wat ik er aan kan doen (als ik dat niet ook uitstel). Maar mijn droom, mijn missie, is om mensen te helpen zichzelf verder te ontwikkelen. En die is NOG groter dan mijn uitsteldrang en de angsten die daar onder liggen.

 

 

Over Babs Mouton

Ik ben Babs Mouton, coach en verhalenvinder. Ik  organiseer workshops en trainingen op het gebied van zelfontplooiing, loopbaanontwikkeling en teambuilding voor bedrijven en particulieren. Daarnaast coach ik mensen met vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil met mijn leven en hoe stop ik met gedragspatronen die me belemmeren. Ook coach ik (startende) ondernemers. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent.

 

[cta id=’7004′]