Weten is nog geen doen. Dit is de titel van een rapport van de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid. Het gaat er in het kort om dat de overheid van mensen vraagt om bepaalde zaken zelf te regelen (gezondheid, financiën, arbeidsmarkt), hen  kennis daarvoor aanbiedt, maar dat dat geen garantie is dat die mensen dat ook daadwerkelijk uit gaan voeren. De crux zit hem in doelen stellen, in actie komen, volhouden en omgaan met tegenslag en verleidingen.

Met coachen is het net zo. Coachen is leren leren en leren doen, zeg ik altijd. Met inzichten kom je een eind, maar als je je gedrag en je denken niet gaat aanpassen blijft het daarbij. Spreuk voor een tegeltje aan de muur. Verder niks. Zonde?!

Ik prikkel mijn coachees om aan zichzelf te laten zien dat ze weten EN doen. Door hen doelen te laten stellen met acties die ze gaan uitvoeren. Door hen te laten dromen van de winst die ze ermee behalen, dromen van het verlost zijn van de pijn die ze hadden, dromen van hun nieuwe en toch oude ik. Want alles wat je nodig hebt zit al in je. Je wéét het allemaal allang, en ik help je om te doen.

Ik heb  er zelfs een speciale workshop voor ontwikkeld: Van dromen naar doen. Dit is een workshop voor mensen die nu echt werk willen gaan maken van hun droom, maar die steeds twijfelen. Ben jij dat?! Tijdens de workshop ontdek je wat je echt wilt. Je maakt je droom concreet en zet de eerste stappen richting het realiseren ervan. Het is een workshop vol met oefeningen en inspiratie, van durven dromen naar durven doen. Bij jou worden weten en doen daarmee hetzelfde 🙂

 

 

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]